Loading...
Menu

Μετεκπαίδευση καθηγητών

Μετεκπαίδευση καθηγητών

Η επιμόρφωση και μετεκπαίδευση των καθηγητών και ο εκσυγχρονισμός της διδασκαλίας αποτελούσε ανέκαθεν προτεραιότητα για το Κολλέγιο Ανατόλια. Πρόσφατα, ενόψει της λειτουργίας του Κέντρου για τα Χαρισματικά - Ταλαντούχα Παιδιά στο Κολλέγιο Ανατόλια και της εφαρμογής του Middle Years Program από την Α΄ Γυμνασίου, ένας εντυπωσιακός αριθμός καθηγητών κάθισε ξανά στα... θρανία.

Πέντε καθηγητές του Ανατόλια ταξίδεψαν το καλοκαίρι στην έδρα του πανεπιστημίου Johns Hopkins στη Βαλτιμόρη. Εκεί παρακολούθησαν εντατικό πρόγραμμα εκπαίδευσης 15 ημερών, το οποίο αφορούσε στη φιλοσοφία του προγράμματος CTY του πανεπιστημίου Johns Hokpins, στην αναγνώριση και διδασκαλία παιδιών με ιδιαίτερες δεξιότητες και ενδιαφέροντα, στην προσαρμογή και δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού κατάλληλου για τους σκοπούς του προγράμματος και στην οργάνωση και καθημερινή λειτουργία των προσφερομένων προγραμμάτων του CTΥ. Οι εκπαιδευτικοί του Ανατόλια τοποθετήθηκαν, στη συνέχεια, ως συνεργάτες καθηγητές (associate instructors) διπλά σε έμπειρους και καταξιωμένους καθηγητές του Johns Hopkins, έτσι ώστε να παρακολουθήσουν το πλήρες πρόγραμμα τριών εβδομάδων ενός Θερινού Σχολείου. Εκεί είχαν την ευκαρία να διδάξουν, να συμμετέχουν στο πρόγραμμα αναψυχής και δημιουργικής απασχόλησης των μαθητών του CTY και να γνωρίσουν την οργάνωση της διοικητικής λειτουργίας του προγράμματος, ενόψει του πρώτου Θερινού Σχολείου του CTY Greece το καλοκαίρι του 2014.

Για το MYP

Η εφαρμογή του προγράμματος του Middle Years Program (MYP) από το Σεπτέμβριο του 2013 στην 1η Γυμνασίου του Κολλεγιου Ανατόλια, προϋπέθετε τη συμμετοχή καθηγητών του σχολείου στα πιστοποιημένα τριήμερα σεμινάρια του International Baccalaureate Organization (IBO). που πραγματοποιήθηκαν σε ευρωπαϊκές πόλεις, με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών από όλον τον κόσμο. Σκοπός τους ήταν η εισαγωγή των καθηγητών στις μεθόδους, τις διαδικασίες και το πλαίσιο του προγράμματος του MYP, η ανταλλαγή διδακτικών πρακτικών και εμπειριών, η ανανέωση και ο εμπλουτισμός της διδασκαλίας. Στα σεμινάρια έλαβαν μέρος 17 καθηγητές του Κολλεγίου Ανατόλια, ενώ ακόμη 4 μέλη του διδακτικού προσωπικού παρακολούθησαν τη διαδικασία on line.

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead